У Рівному затримали юнаків, що вчинили 5 грабежів

фото ілюстративне

Повідомлення, що невідомий на вулиці Привокзальний Майдан обласного центру наніс тілесні ушкодження, відкрито заволодів телефоном і грішми до поліції надійшло вчора, 23 січня, близько другої ночі.

Потерпілий, 33-річний мешканець Львівської області, розповів поліцейським, що у нападника обличчя було прикрите шарфом. Він його вдарив, штовхнув, після чого відібрав мобільний, близько 300 гривень та банківську картку, з якої в подальшому було знято 1000 гривень.

Завдяки проведеним слідчим та розшуковим заходам працівники карного розшуку спільно зі слідчими Рівненського відділу поліції того ж дня вийшли на слід зловмисника. Коли 18-річний хлопець виходив із квартири, на нього вже чекали правоохоронці.

З’ясувалося, що разом зі своїм 17-річним товаришем-односельцем він винаймав квартиру у Рівному. Обоє уродженці Рівненського району та із неблагополучних сімей. Оскільки обоє ніде не працювали, вирішили заробляти собі на життя, грабуючи інших. За виручені кошти оплачували оренду помешкання та купували продукти харчування

Відтак, на рахунку юних зловмисників уже п’ять грабежів, вчинених в обласному центрі.

Крім того, поліцейські встановили їхню причетність до побиття та незаконного утримування 56-річного рівнянина.
«Обом нападникам поліцейські повідомили про підозру у вчинені грабежів за статтею 186 Кримінального кодексу України, — зазначив заступник начальника Рівненського відділу поліції – начальник слідчого відділу Павло Пастушок. — Слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Крім того, наразі проводяться обшуки, експертизи та інші слідчі дії щодо вчинених ними злочинів, зокрема й відносно 56-річного рівнянина».

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також