У Рівному завершує цвітіння експериментальна квіткова лука (ФОТО)

У Рівному завершують цвітіння рослини квіткової луки, яку створили на ділянці по вулиці Київській у квітні цього року. Вихованці Екологічного центру ПДМ, разом з представниками Саду історій в Рівному засіяли луку після узгодження з Рівненським міським трестом зеленого господарства.

На ділянці висіяли більше 20 видів рослин, серед них: волошки, маки, калачики лісові, енотера, роман, морква дика. Лука стала прихистком для комах - метеликів, джмелів та бджіл. А ще утримувала вологу в ґрунті, зростала без додаткового поливу та охолоджувала простір навколо себе.

"Зараз у рослин дозріває насіння і її вигляд відповідає природньому стану осіннього ландшафту", - зазначають на сторінці Екоклубу.

У Екоклубі зазначають, що відмова від частого скошування сприяє комфортнішому перебуванню у міських просторах під час спеки.

"Це економить бюджетні кошти: у 2022 році Рівненська громада витратила 4,1 мільйонів гривень на скошування газонів. Ці витрати можна скоротити щонайменше удвічі, обмеживши косіння у спекотний період", - додають у повідомленні.

Зараз Екоцентр підводить підсумки експерименту, оцінити його допоможе опитування жителів: https://cutt.ly/3eTOssBF

Читайте також