У Рівному завтра розпочнеться новий навчальний рік - поки що онлайн

У Рівненській громаді завтра, 1 вересня, розпочнеться новий навчальний рік. У зв'язку із війною в країні перед початком навчання було прийнято ряд рішень керівництво міста та області. Зокрема, учні навчатимуться онлайн. 

Такий формат будо до завернення ремонту в усіх укриттях громади.

Як розповів начальник Управління освіти м.Рівне Богдан Турович, навчальний рік в громаді розпочнуть майже 32 з половиною тисячі школярів, серед яких майже пів тисячі — це дітки з регіонів, де тривають активні бойові дії або перебувають в окупації. Вперше до школи цьогоріч піде три тисячі шість першокласників, із них 36 — дітки-ВПО.

“Навчальний рік у школах міста розпочнеться в онлайн-режимі, а по мірі готовності укриттів у навчальних закладах — відновлюємо очне навчання для тих діток, чиї батьки вирішили, що готові відпустити школярів за парти. Хочу наголосити: батьки можуть самостійно обрати, як саме навчатиметься дитина — очно, тобто безпосередньо в школі, або ж дистанційно, тобто онлайн. Ніхто ні до чого не зобов’язує! Тому прошу припинити взаємні звинувачення у будь-яку сторону!” - відзначив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Дитячі садки також готуються приймати вихованців та завершують ремонти в укриттях, відзначила заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова. За її словами, зважаючи на менші розміри укриттів, пріоритет для навчання у дитячих садочках віддаватимуть саме діткам старших груп, яким потрібно підготуватися до школи.

Так само готуються приймати учнів і музичні школи, ПДМ, спортивні та художня школа Рівного. Усі заклади продовжують облаштування укриттів, аби захистити діток під час повітряної тривоги.

Читайте також