У Рівному зловили заступника начальника обласного управління Держпраці на хабарі (ФОТО)

фото - Фейсбук

У Рівному на хабарі у 75 тисяч гривень поліція затримала заступника начальника обласного управління Держпраці, повідомляє Управління захисту економіки в Рівненській області

Неправомірну вигоду посадовець вимагала за не накладання на підприємство штрафних санкцій. Зловмисницю затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом вимагання хабара військовою прокуратурою Рівненського гарнізону Західного регіону України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

В ході оперативних заходів працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції встановили, що заступник начальника Управління Держпраці у Рівненській області вимагає від підприємця 75 тисяч гривень.

За вказану суму хабара працівник контролюючого органу пообіцяла підприємцю під час перевірки скласти акт інспекційного відвідування без штрафних санкцій та в подальшому не створювати штучних перешкод у його підприємницької діяльності.

2 серпня оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Рівненського гарнізону Західного регіону України затримали посадовця. Під час огляду особистих речей фігуранта правоохоронці вилучили 75 тисяч гривень, одержаних в якості хабара.

Корупціонера затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинене корупційне правопорушення працівнику обласного управління Держпраці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також