У Рівному зустрічали китайський Новий рік (ВІДЕО)

http://nuwm.edu.ua

Уже другий рік поспіль Національний університет водного господарства та природокористування став місцем зустрічі української та китайської культур. Нещодавно в Китаї відсвяткували Новий рік, а сьогодні наш волонтер Чан Юсон разом із своїми друзями-волонтерами з університетів регіону Ао Лан та Чжао Нан за підтримки Центру китайської культури та мови влаштував День китайської культури. Про це пише сайт НУВГП. 

Цьогоріч присутні змогли насолодитися народними танцями, грою нахулуси (інструменті, схожому до відомої нам флейти), співом народних пісень України й Китаю та іншими сценічними виступами. Як розповіла у своєму вступному слові проректор Наталія Савіна, співпраця між двома країнами надзвичайно важлива, а заходи із поширення культури є невід’ємною складовою студентського життя в нашому університеті.

Після вступної частини Open Office розділили на декілька локацій, у кожній з яких відбувалося своє окреме дійство. Гості могли насолодитися справжньою китайською чайною церемонією, взяти урок з каліграфії, а заодно дізнатися, що означає їх ім’я на зарубіжний манер. Також були зони рукоділля з плетінням, виставка картин. Більше того, кожен відвідувач міг приміряти на себе китайське народне вбрання та зробити фото на згадку.

Загалом захід видався дуже цікавим та інформативним, тож із нетерпінням чекаємо наступного року!

Більше фото у 

Віталій Прокопець,
відділ зв’язків з громадськістю

Читайте також