У Рівному звільнився патрульний, який відмовився пройти тест на драгері (ВІДЕО)

фото ілюстративне

Патрульного запідозрили у кермуванні авто напідпитку. Він звільняється, пише UA: Рівне. Сьогодні суд визнав його винним у адміністративному правопорушенні. Це перший випадок в рівненському управлінні з часу створення патрульної поліції. 

10 тисяч 200 гривень штрафу і позбавлення права керування автомобілем на рік. Рівненський міський суд сьогодні ухвалив рішення у справі патрульного поліцейського Дмитра Кваші за відмову пройти освідування на вміст алкоголю при керуванні автомобілем. 

Подія мала місце у ніч з 14-го на 15-те жовтня. Екіпаж патрульних отримав орієнтування на автомобіль, який рухався вулицею Степана Бандери у бік вулиці Данила Галицького. Автівку наздогнали з проблисковими маячками. Пройти тест на місці Дмитро Кваша не захотів.

У судовому засіданні пояснив, що не довіряє показникам алкотестера "Драгер". Також він повідомив, що з 13-го грудня він звільнений з патрульної поліції за власним бажанням. Анастасія Виноградова, яка була свідком події у ніч на 15-те жовтня, запевнила в суді, що алкоголь вживала вона у одному з нічних клубів Рівного. І викликала Дмитра, аби той завіз її додому. Сам чоловік алкоголю не пив, додала жінка. За показами патрульних поліцейських, які зупинили Дмитра Квашу, чоловік відмовився пред'явити документи на право керування транспортним засобом і заперечував, що був за кермом цього автомобіля.

Заступник начальника управління Андрій Крутень зазначив, що такий інцидент у них – перший і висловив сподівання, що патрульний не продовжуватиме службу в органах поліції. В лави патрульних Дмитро Кваша став після додаткового набору у лютому минулого року. 

 

Читайте також