У Рівному з`явились марки "птн пнх!", які можна придбати у відділеннях "Укрпошти"

У Рівному у відділені «Укрпошти» можна придбати нові марки.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Марки зробили за ескізами відомого художника на псевдо Бенксі. Вона присвячена річниці повномасштабної війни росії проти України.

На поштовому випуску представлено одне з семи графіті митця – це молодий дзюдоїст, який відправив в нокаут в рази більшого чоловіка. Такий малюнок був зображений художником на стіні зруйнованого будинку в Бородянці Київської області.

«Під час війни усі марки «Укрпошти» стали знаковими, а особливо ті, які приурочені до наших перемог. Це вже 12-й випуск, який присвячений нашій боротьбі. Сьогодні ця марка про добро, яке перемагає жорстокість та самозакоханість. Більший не означає сильніший. Ми переможемо, бо наш народ духовний і ми – добро», – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, який взяв участь в урочистому погашенні марки у центральному відділенні Рівного.

В Укрпошті зауважили, що нова поштова марка – благодійна.

За словами керівника Рівненської дирекції «Укрпошта» Вадима Мосаковського, кожен, хто придбає марку «ПТН ПНХ!», стає учасником благодійного проєкту. Її вартість складає 7 грн. Усі кошти спрямують на підтримку зруйнованих закладів освіти. Очікується, що це буде понад 10 млн гривень. До марок також буде випущено конверт «Перший день», художній конверт, картку, а також тематичний світшот.

На Рівненщині таких марок 1,6 тисячі. Придбати їх можна у всіх відділеннях «Укрпошти», а також на спеціальних інтернет-майданчиках. Загалом таких марок надруковано 1,5 млн, а це 250 тисяч аркушів.

Читайте також