У Сарнах хочуть встановити світлофор, який показує швидкість руху автомобіля

Такі плани є щодо в’їзду в райцентр з боку Рівного та з іншого боку міста. Про це Суспільному стало відомо сьогодні від речника Служби автомобільних доріг Дмитра Леонтіюка, який коментував перспективи встановлення нових світлофорних об’єктів на Рівненщині. 

За словами Дмитра Леонтіюка, встановлення світлофора із датчиком швидкості та інформативним табло є у планах, попередньо, на наступний рік, повідомляє "UA: Рівне" Як технічно це виглядатиме – поки що говорити рано, додав речник.

Інформації про світлофори, які показують швидкість, в мережі є, однак її небагато. Декілька таких встановили, наприклад, у Білорусі.

Принцип дії такий: спеціальний датчик фіксує швидкість об’єкта, що наближається та порівнює її із допустимою у цьому місці швидкістю. Якщо перевищення немає, то цифри світяться зеленим, в іншому випадку – червоним кольором. Легковик радар може зловити за 200 метрів, вантажівку – за 300. Таким чином це має стимулювати водія дотримуватись швидкісного режиму. 

Загалом же в Службі доріг є пропозиція по 75-ти світлофорних об’єктах на Рівненщині, більшість із яких – це жовті попереджувальні.

Зазначимо також, що цього року новий світлофор з’явився у місті Дубно біля цукрового заводу на трасі міжнародного значення «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече».

Читайте також