У Сарнах склали адмінпротокол на водія, який втік під час ракетного обстрілу

У Сарнах склали адмінпротокол на водія, який почав утікати від правоохоронців під час ракетного обстрілу. 

Це сталося ввечері 25 червня. Саме тоді російські війська обстріляли СТО з автомийкою. 

Як зазначається у постанові суду, правоохоронці на вулиці Вишневій зупинили автомобіль Hyundai Santa Fe. У водія помітили явні ознаки алкогольного сп'яніння. 

Проте у момент складання протоколу пролунали вибухи, тож водій кинувся тікати. 

«Він сів в свій транспортний засіб та почав їхати, ховаючись від вибухів. Після чого його наздогнали працівники поліції та доставили в Сарненський РВП, що в Сарнах по вулиці Технічній, де і склали протокол про адміністративне правопорушення», – йдеться у постанові.

У суді чоловік пояснив, що під час вибухів він злякався і тому вирішив поїхати у безпечне місце. Наміру втікати від правоохоронців він не мав.

Чоловіку інкримінували порушення двох статей КУпАП: ч.1 ст. 130 (п'яне водіння) та ст. 122-2 (невиконання вимог про зупинку). У вересні суд розглядав справу про п'яне водіння. Водія визнали винним, призначили штраф 17 тис. грн та на рік заборонили керувати транспортом.

Що ж до статті про невиконання вимоги про зупинку, то Сарненський райсуд визнав, що доказів вини чоловіка недостатньо. Тож суддя Ігор Довгий постановив закрити провадження "за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення".

За матеріалами zaxid.net