У Сарнах відкрили офіс "Зроблено в Україні"

На Сарненщині відкрився офіс підтримки бізнесу «Зроблено в Україні».

Про це повідомили в Сарненській РДА.

"Сьогодні підприємці Сарненщини отримали нові можливості для розвитку! На базі Сарненської філії Рівненського обласного центру зайнятості розпочав роботу офіс підтримки мікро- та малого бізнесу «Зроблено в Україні». Це вже другий подібний офіс у Рівненській області, мета якого — сприяти розвитку місцевого підприємництва, підтримувати бізнес і стимулювати економічне зростання", - ідеться в повідомленні.

У відкритті офісу взяли участь директорка Рівненського обласного центру зайнятості Надія Плютинська, в.о. голови Сарненської РДА Любов Мацигон, голова Сарненської районної ради Ярослав Яковчук, перший заступник Сарненського міського голови Іван Назарець і представники бізнесу Сарненщини.

Новий офіс надає підприємцям можливість отримати кваліфіковані консультації з питань:

  • розробки бізнес-планів;
  • оформлення документів для участі у грантових програмах, зокрема «Власна справа» та «Грант для ветеранів і ветеранських сімей»;
  • консультації щодо урядових програм підтримки бізнесу.

Окрім того, тут можна скористатися послугами служби зайнятості, зокрема ваучерами на навчання, компенсаціями за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій та облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю.

Першим відвідувачем офісу став учасник бойових дій Олег, який подав бізнес-план для отримання гранту для ветеранів. Він планує розширити свою діяльність у сфері ремонту м’яких меблів.

«Сарненщина має великий потенціал для розвитку місцевого бізнесу. Офіс підтримки «Зроблено в Україні» стане важливою платформою для наших підприємців, адже саме тут вони зможуть отримати допомогу для старту чи розширення власної справи. Це наша спільна відповідь на виклики сьогодення – підтримувати тих, хто творить економічне майбутнє регіону», – зазначила Любов Мацигон.

Відкриття офісу «Зроблено в Україні» — частина масштабної урядової політики. Платформа покликана сприяти зростанню вітчизняного виробництва, розвитку локального бізнесу та зміцненню економічної стійкості України.

 

Читайте також: На Рівненщині відкрили перший регіональний офіс платформи "Зроблено в Україні".