У Сарнах загиблих бійців ховатимуть на Алеї Слави

Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині у місті Сарни загиблих захисників України ховатимуть на Алеї Слави.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на мера міста Сарни Руслана Серпенінова.

У місті Сарни, що на Рівненщині, загиблих бійців з громади ховатимуть на Алеї Слави. Раніше родини ховали загиблих біля рідних у своїх населених пунктах.

Проте виконком міськради прийняв рішення зробити спільне місце для почесних поховань загиблих захисників російсько-української війни, де буде облаштоване місце та встановлені пам'ятники.

"Останній тиждень у Сарненській громаді багато втрат наших воїнів-героїв. Тому виконавчий комітет міської ради прийняв рішення на новому кладовищі визначити місце для почесних поховань, так звану Алею Слави. Це місце буде облаштоване алейками, а за кошти громади встановляться пам'ятники. На цьому місці ми будемо вшановувати наших загиблих героїв", — повідомив мер.

Раніше поховання відбувалися у населених пунктах Сарненської громади окремо. Проте наразі планують зробити єдине місце, куди зможуть прийти всі охочі віддати шану та покласти квіти Героям. Нині на новоствореній Алеї Слави у райцентрі шість могил.

"Це загиблі воїни, які загинули протягом останнього місяця, фактично після початку контрнаступу наших збройних сил на сході та півдні. На жаль, така ціна визволення нашої української землі. Але це наша пам'ять, наш біль, наша історія, яку ми повинні пам'ятати", — прокоментував міський голова.

Нагадаємо, що на 22 вересня у Сарненській громаді відомо про 16 загиблих, двох зниклих безвісти, також декілька чоловік потрапили у полон.

Читайте також