У селі біля Рівного мисткиня створила зворушливий мурал-меморіал загиблим воїнам (ФОТО)

У Білій Криниці, що неподалік Рівного, мешкає художниця Валентина Тишкун. У рідному селі мисткиня створила мурал «Лелеки пам’яті», що слугує місцевим меморіалом загиблим воїнам.

Про художницю та її захоплення розповіли в Управлінні культури і туризму Рівненської ОДА в межах проєкту "Рівненщина на смак".

У селі Біла Криниця проживає мисткиня Тишкун Валентина, яка з дитинства бачила світ через призму творчості. Ще змалечку вона переносила на папір побачене, створюючи перші пейзажі та натюрморти. Її любов до мистецтва з роками не згасла, а перетворилася на хобі, яке супроводжує жінку все життя. Хоча Валентина не здобула художньої освіти, її наполегливе вивчення робіт відомих майстрів і постійне самовдосконалення дозволили знайти власний шлях у мистецтві.

Із часом малюнки Валентини переросли в картини. Найзворушливішим твором став мурал «Лелеки пам’яті», створений у рідному селі, що слугує місцевим меморіалом загиблим воїнам. Лелеки, які щовесни повертаються, уособлюють не лише пам'ять, але й надію на мирне майбутнє, яке вони приносять на своїх білих крилах.

Творчість Валентини не обмежується картинами. Жінка створює сувеніри з глини та м’які іграшки-талісмани, що стали справжніми символами її тепла та доброти. Для мисткині кожна робота – можливість відпочити, зануритися у свій внутрішній світ і подарувати частинку душевного світла.

Валентина не припиняє творити. Її колекція вже налічує понад 60 робіт.