У селі на Дубенщині є сімейна пасіка, де через скляний вулик можна поспостерігати за бджолами

У селі Малі Сади, що в Привільненській громаді Дубенщини, розвивається родинний бізнес, який має назву «Медові сади».

Про невелику сімейну пасіку розповіли в Управлінні культури і туризму Рівненської ОДА в межах проєкту "Рівненщина на смак".

"Медові сади" - це маленька сімейна пасіка в селі Малі Сади на Дубенщині. Зараз це - пасічники в четвертому поколінні. Пасічниця Віра Прокопюк є частинкою Фундації жінок-пасічниць.

Тут є апіхатина - будиночок, у якому можна випробувати на собі чудодійні властивості бджолиного біополя. У середині апіхатинки також установлений повністю скляний оглядовий (спостережний) вулик, що дає можливість поринути в чарівний світ бджілок і побачити, чим займається кожна з них. Такий вулик також можна використовувати для інгаляції, щоб подихати цілющим повітрям бджіл.

Також у «Медових садах» проводять майстеркласи з дітьми та дорослими з виготовлення свічок, медових десертів, розпису медово-імбирних пряників, із в'язаня бджолопатруля. Окрім того, тут є проєкт "Ділимось хлібом" від Фундації Князів Острозьких, де розповідають про бджіл, діляться хлібом і медом.

"Маленькими кроками, але рух йде до створення простору, де можна буде не лише спробувати мед, а й випробувати себе в ролі пасічника", - зауважують наприкінці.

Читайте також