У селі на Рівненщині зафіксували випадок сказу

Фото ілюстративне

У селі Бродівське, що в Рівненському районі, зафіксували випадок захворювання собаки на сказ.

Про це повідомили в Рівненському райуправлінні ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

У зв’язку із випадком захворювання собаки на сказ у селі Бродівське Острозької міської ради рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 14.10.2024 № 35 було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ село Бродівське та введені карантинні обмеження, а також визначено загрозливу зону:

  • села Розваж, Хорів, Оженин, Бродів, Стадники, Михалківці, Країв, Українка, Плоске, Бубнівка, Шлях, Вишенька, Дубини, Мощаниця, Милятин, Черняхів, Бадівка, Вельбівне, Райдужне, Могиляни, Кургани, Волосківці, Грем'яче, Грозів, Михайлівка, місто Острог Острозької міської ради;
  • села Копитків, Мар'янівка Здолбунівської міської ради;
  • мисливські угіддя Рівненської РО УТМР, ГО "МРТ "Острожчина".

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів і диких тварин.

У рамках прийнятого «Плану комплексних заходів з ліквідації вогнища сказу в с. Бродівське, оточуючих населених пунктах, лісових та польових масивах, які входять в загрозливу зону» уживаються всі заходи з недопущення поширення збудника інфекції.

"Звертаємо особливу увагу мешканців району на тенденцію до зараження невакцинованих котів та собак сказом.

В зв'язку з цим в черговий раз просимо надати домашніх собак та котів у найближчу установу ветеринарної медицини для щеплення проти сказу, а при появі клінічних ознак захворювання ізолювати тварину та повідомити спеціаліста ветеринарної медицини. Також не забувайте дотримуватись правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку оточуючим", - зауважують наприкінці.