У селі вакциновано 29 людей, то 60 вчителів ситуацію не врятують – вчителька з Рівненщини про щеплення від COVID

Скріншот із відео

У школі в Степангороді на Володимиреччині - відстороненню підлягає понад 97% колективу, зокрема й директорка закладу. Декілька днів тому керівниця закладу пішла у відпустку по догляду за дитиною. Тож Управлінню соціально-культурної сфери потрібно було представити в.о. директора, а вже після цього братись за організацію навчального процесу у школі. Про це повідомляє місцеве видання "Володимирець.Сіті".

Учора в цій школі навчання було в очній формі, при тому, що тут лише 2 працівника вакциновані від коронавірусу. Це 2,57 відсотка від загальної кількості. 

Директор Степангородського ЗЗСО І-ІІІ ступенів 5 листопада 2021 року отримала повідомлення про відсторонення від роботи та відповідно до наказу Управління соціально-культурної сфери відсторонена від роботи з 8 листопада 2021 року. Але замість відсторонення вона пішла у відпустку. Тож відстороняти від роботи невакцинованих працівників не було кому.

Начальник Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради Вадим Друзь повідомив:

"8 листопада 2021 року виконуючий обов’язки директора закладу спільно зі мною зустрілися з працівниками Степангородського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та батьками учнів. За результатами зустрічі не було досягнуто порозуміння щодо подальшого функціонування закладу та організації освітнього процесу.

Одночасно інформую, що на території закладу 8 листопада перебувала постороння особа, яка не є жителем с. Степангород, не має відношення до діяльності та організації освітнього процесу в Степангородському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради та своїми діями саботував робочу зустріч начальника Управління, виконуючого обов’язки директора закладу, працівників та батьків учнів закладу".

Вчителька Степангородської школи Тетяна Борбіч пояснила, чому не вакцинується:

"Я розумію, що я працюю з дітьми, питань немає. Але у нас велике село, вакцинованих лише 29 людей, то тих 60 вчителів не врятують усієї картини.

Коли тебе до чогось силою починають примушувати, то в тебе виникає занадто багато питань, занадто велика турбота про вчителя викликає підозру. І вже у мене виникають сумніви, я не знаю, що мені робити. У нас тут настільки складна ситуація, що ми вже самі нічого не розуміємо.

Я для себе визначилася: поки не буду робити вакцинацію, зроблю тоді, коли вирішу. І своє право я буду захищати у суді. Я нікого не закликаю йти моїм шляхом. Кожен хай собі сам вирішує". Ще раз повторюю: я не проти вакцинації. Всі мої діти і внуки вакциновані згідно календаря щеплень. Але ж ті щеплення перевірені десятиліттями! Тому до питання вакцинації хочу підійти виважено. І якщо вирішу таки, що не треба мені того робити, то я взагалі тоді розрахуюся зі школи, та й все.

Заступник Володимирецького селищного голови Іван Базака розповів, що деякі вчителі будуть вакцинуватись:

"Ну ви ж бачили ситуацію… Вже сьогодні люди самі хочуть з нами говорити. Вже там працівники школи їдуть вакцинуватися сьогодні. Вони не хочуть втрачати роботу. Спілкуюся з людьми, звідти і маю таку інформацію. Там вже, кажуть, у деяких працівників є сертифікати…".

Читайте також: На Рівненщині понад півтори тисячі педагогів залишились без роботи.

Читайте також