У селищі на півночі Рівненщини можуть закрити гімназію: яка причина

Фото ілюстративне

У Томашгороді, що на Сарненщині, відбулося громадське обговорення щодо реорганізації гімназії.

Про це повідомили в Рокитнівській селищній раді.

Селищний голова Григорій Таргонський і представники ради зустрілися із жителями масиву Крута Слобода, щоб обговорити питання реорганізації Томашгородської гімназії шляхом ліквідації.

"Оптимізація закладів освіти - це невідворотний процес, який відбувається в усіх населених пунктах України, де кількість учнів у школах критично мала. При цьому вартість навчання одного учня - значно вища. І питання не лише в коштах, але й у якості освіти, яку здобувають учні.

Та ж сама ситуація в Томашгородській гімназії. І тут постає питання: чи не краще перевести дітей до більших шкіл, де забезпечуються кращі умови навчання - і це факт. Про це сьогодні говорили із працівниками гімназії, батьками та жителями Томашгорода. Як показує практика інших громад: якщо провести оптимізацію шкільної мережі і зосередити всі ресурси в одному закладі замість кількох, тоді учні здобувають значно якіснішу освіту і легше проявляють себе у вищих навчальних закладах", - ідеться в дописі.

На зустрічі, яка відбулася позавчора, із цього приводу було заслухано всі думки громадськості. Наступний крок передбачає винесення питання на розгляд сесії.

Читайте також