У шести громадах на Рівненщині обрали амбасадорок програми "Ти як?"

На Рівненщині обрали 6 амбасадорів Всеукраїнської програми "Ти як?".

В області відбулося чергове засідання Координаційного центру з питань ментального здоров’я під головуванням начальника РОВА Олександра Коваля.

Як повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА, присутнім представили 6 пілотних громад області, де працюватимуть амбасадори Всеукраїнської програми «Ти як?». Це - Рівненська, Вараська, Острозька, Клеванська, Костопільська та Здолбунівська громади.

«Вітаю першопрохідців Всеукраїнської програми у громадах. Їх завдання – допомагати людям зі своєї ТГ піклуватися про ментальне здоров’я, бути провідниками ідей цієї програми. Здобутий на рівні пілотних громад досвід згодом масштабуємо на всю область», - зазначив Олександр Коваль.

Так, амбасадором Всеукраїнської програми «Ти як?» у Костопільській громаді стала практична психологиня Костопільського інклюзивно-ресурсного центру № 2 Анна Воробей, у Вараській - реєстраторка медична Вараської багатопрофільної лікарні Юлія Покидько.

Клеванську громаду з питань ментального здоров’я консультуватиме лікарка-психологиня обласного госпіталю ветеранів війни Галина Гапич, Острозьку - директорка Острозького міського центру соціальних служб Оксана Гловацька.

У Здолбунівській ТГ цими питаннями опікуватиметься вихователька, учителька математики спеціальної школи в селищі Мізоч Тетяна Ляш, а в Рівненській – завідувачка відділення соціально-психологічної роботи з постраждалими Денного центру соціально-психологічної допомоги Олена Кичан.

«Усі 6 амбасадорів вже мають той чи інший досвід взаємодії із соціально вразливою категорією людей. Це і робота з ветеранами, внутрішньо переміщеними громадянами, постраждалими від насильства, дітьми з інвалідністю. Тобто це люди, які працюють на першій лінії контакту і добре розуміють мету програми «Ти як?», - зазначила Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я на Рівненщині Олена Бобровська.

Також під час наради обговорили питанням щодо розробки Регіонального плану та Соціального паспорту області.

Як відомо, Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?» — ініціатива, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я. Ініціативу започаткувала перша леді України Олена Зеленська у травні 2022 року.

Читайте також