У школах Рівненщини приймають заяви на зарахування першокласників: які документи потрібні

Ілюстративне фото

У школах Рівненщини до кінця весни приймають заяви батьків на зарахування дітей до першого класу. Що варто знати про цей процес - які документи необхідні та яких діток зараховують до школи - розповіла журналістам "Рівне Медіа" заступниця директора департаменту-начальниця управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти Марина Пашковська.

За її словами, зарахування дітей до закладу освіти здійснюється, як правило, до початку навчального року та відповідно до території обслуговування, визначеної органом місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади.

Зарахування здійснюється відповідно до наказу його керівника, що видається на підставі заяви про зарахування одного з батьків дитини (чи повнолітньої особи, яка має намір здобувати освіту), поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника) за зразком, до якої додаються:

  1. копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);
  2. оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682.

Для зарахування до першого класу документи подаються до 31 травня.

Хто має право бути зарахованим 1 червня

Згідно з Порядком до 01 червня включно зараховуються усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (у разі його наявності).

Варто звернути увагу на те, що Порядок не визначає пріоритетність у зарахування дітей цих чотирьох категорій, але говорить, що мають бути зараховані УСІ такі діти.

Читайте також