У торгових центрах Рівненщини посилять безпеку

Ілюстративне фото

На Рівненщині посилюватимуть безпекову складову в торгових центрах.

Інформують у Рівненській ОДА.

Безпека у торгових центрах Рівненщини буде посилена, адже є проблеми  пропускного та охоронного режиму. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА під час наради з правоохоронцями та керівниками ТЦ, а також керівництвом громад.

«Пропрацьовуємо алгоритми реагування на антидиверсійну діяльність. Під час воєнного стану це дуже важливо, адже правильне реагування під час виявлення вибухонебезпечних предметів, а також евакуація людей під час замінування – це те, що рятує життя», - сказав Сергій Подолін.

Окрім того, йшлося і про пильність охорони щодо виявлення підозрілих предметів, також роботу закладів під час повітряної тривоги. 

Сергій Подолін додав, що бізнес під час важких часів дуже важливий, але безпека відвідувачів, майна, інфраструктури - передусім. Забезпечити порядок в торгових центрах може лише встановлення металодетекторів та відеоспостереження на вході.

Керівники закладів, в свою чергу, проконсультувалися з правоохоронцями щодо контролю та пропуску підозрілих осіб, у тому числі крадіїв.

Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Терещенко звернув увагу на технічні складові та правильне розташування відеокамер, які розпізнаватимуть обличчя. Він також додав, що вони мають бути приєднані до єдиної системи «Безпечна область».

Нагадаємо, у Рівному вже встановлено 22 такі камери, які нині увімкнені до системи «Безпечне місто».