У центрі Рівного рекламний щит може впасти на голови пішоходам: хто відповідатиме? (ФОТО)

У центрі Рівного на вулиці Соборній одразу навпроти будівлі Рівненської міської ради розташований величезний рекламний щит. І все б нічого, якби не аварійний стан цього бігборду, який розташований вздовж пішохідного тротуару, яким щодня ходять сотні людей.

Як видно на фото, металеву основу щита «проїла» корозія, внаслідок чого утворилися великі дірки, а сам метал від іржі почав відслоюватися. Таким чином, цей бігборд створює неабияку небезпеку для пішоходів, адже через корозію він може рано чи пізно просто впасти на голови людям або ж через відслоєння від «прогнилого» щиту можуть почати відпадати гострі шматки ржавого металу. Про наслідки цих ситуацій годі й говорити.

І тут виникає логічне питання – у разі нещасного випадку, хто нестиме відповідальність за наслідки: влада, власник щита чи рекламодавець?

До слова, на щиті зазначений його власник – рекламно-консалтингова агенція «Бюро МарТ», наближена до сім’ї Секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука. Втім, як вказано у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України та згідно з інформацією Opendatabot, 14 серпня 2017 року ця агенція змінила назву на «Екопромторг», а основним співзасновником її є дружина Секретаря Рівнеради Оксана Паладійчук.