У центрі Рівного щілини у пам`ятнику Шевченка обробили монтажною піною

Фото - Суспільне

У Рівному місцеві мешканці звернули увагу на те, що у пам'ятнику Шевченка, що стоять на майдані Незалежності, щілини запінили монтажною піною.

Чи свідчить це про те, щор пам'ятник руйнується, розповіли Суспільному у "Спецкомбінаті".

Зокрема, керівниця управління культури Наталія Лозовська спростувала пошкодження пам'ятника та зазначила, що такі дії були планові та профілактичні.

Наразі щілини виглядають так (ФОТО - Суспільне)

"Підприємство "Спецкомбінат – Ритуальна служба" до 30-річчя Незалежності України провело обстеження об'єктів, в тому числі пам'ятників, розташованих в місцях проведення заходів. Зокрема, були здійснені заходи з благоустрою пам'ятника Тарасу Шевченку на майдані Незалежності, запінені та затоновані шви пам'ятника. Це один з етапів запланованих робіт", – прокоментувала Наталія Лозовська.

Керівник комунального підприємства "Спецкомбінат – ритуальна служба" Микола Володько зазначив, що наразі з пам'ятником все гаразд, плити – цілі, а під час робіт використовували герметик.

"Коли от зараз спекотно, то ми готуємо пам'ятник до певних свят. Весною там просто чистять граніт, а літом постамент готують до зими. Коли є цикл замерзання-розмерзання води, то пам'ятник може руйнуватися. Навіть якщо буде маленька щілинка, то вже буде розносити, тому ми герметизуємо", – розповів Микола Володько.

Він також пояснив, що у щілини може потрапляти й насіння та проростати, тому герметизація швів захищає і від цього.

Читайте також