У Вараші дитячий садок хочуть переобладнати під житло для переселенців: містяни обурені

У Вараші планують переобладнати приміщення дитячого садочку №2 та надалі селити там ВПО.

Про це йдеться в сюжеті ЕнергоАтому.

Зокрема, у даному приміщенні мають розмістити 150 осіб, які були змушені виїхати з територій активних бойових дій.

Але щоб приміщення довести до ладу, необхідно в нього вкласти близько 10 мільйонів гривень. Передбачається, що ці кошти візьмуть не з міського бюджету, а з бюджету військової адміністрації та доукомплектують за кошти міжнародних благодійних організацій.

Розміщувати у Вараші планують маломобільні сім'ї.

Варто зауважити, що Вараський район для тимчасового проживання обрали найменше переселенців, що знайшли прихисток на Рівненщині. Тоді як, приміром, Дубенський і Рівненський уже перенаселені.

Місцеві жителі ж, зокрема ті, чиї діти відвідували цей садок, обурені таким рішенням.

Як інформує Район.Вараш, містяни не розуміють, за яким принципом обиралось приміщення для переоблаштування під житло переселенцям. На їхню думку, владі варто було б звернути увагу, приміром, на 9-поверховий готель, що є в місті, чи реабілітаційний центр, де «теж було б комфортно мамам і діткам і нічого не потрібно переобладнувати».

«Ми не проти переселенців, ми лиш хочемо відстояти садок для дітей, який уже втретє намагаються у нас відібрати», – бідкаються жителі міста.

Тим часом очільниця управління освіти Олена Корень переконує, що дитсадок ніхто не закриває.

«Будівля пустує, бо без відсутності найпростішого укриття функціонувати дитячий садок не може, а підвальне приміщення не можна використовувати через те, що комунікації по всьому підвалу. Покрівля в приміщенні протікає. Раніше були виділені кошти з обласного бюджету на її ремонт, але почалась війна і гроші забрали на інші потреби», – пояснює головна освітянка громади.

Варашани ж стоять на своєму – садок потрібен для дітей.

«Якщо приміщення переобладнають під житлові кімнати, то діткам вона більше не повернеться», – переконані стурбовані батьки.

Читайте також