У Вараші комунальники ремонтують тротуари та вкладають бруківку (ВІДЕО)

У Вараші розпочали готувати тротуари. Вимощують бруківку, роблять пологі з'їзди, аби людям з інвалідністю було зручно пересуватися містом.

Про це повідомляють на телеканалі "ЕнергоАтом".

Зокрема, у місті чиновники разом із особами з інвалідністю пройшлися по основних маршрутах, щоб визначити проблемні місця.

Завданням міської влади було зробити зручні заїзди та пониження, щоб люди з інвалідністю чи мами з візками могли комфортно прересуватися містом.

До зими у Вараші планують покласти бруківку в чотирьох районах міста. Усі роботи виконує комунальне підприємство "Благоустрій" власними силами. 

"Були виділені кошти на облаштування бруківки по пішохідних доріжках міста Вараш. Це автовокзал, у районі "Зосі" та біля енергетиків - це навпроти профілакторія. На ці три об'єкти було виділено 680 тисяч гривень. Був проведений тендер на закупівлю бруківки, поребрика, цементу, відсіву та піску. Також були виділені кошти - 190 тисяч гривень - на облаштування бруківки в районі колишнього "аваля" в парку. Але наразі проходять процедури по закупівлі бруківки, поребрика, цементу та відсіву", - коментує директор КП "Благоустрій" м. Вараш Юрій Сергійчук.

Через війну витрати на ремонтні роботи довелося скоротити. Відтак, обирали лише найпроблемніші ділянки. Решту тротуарів планують відремонтувати наступного року.

"Нам надходять звернення як до депутатського корпусу, так і до виконавчої гілки влади щодо негативного стану пішохідних доріжок у нашому місті. Зокрема, є такі пошкодження, що там не можна проходити. Було прийнято рішення виділити кошти з резервного фонду і відновити дані покриття", - зазначив  директор департаменту Вараської міської ради Дмитро Ющук.

Комунальникам виділили кошти на проведення ямкового ремонту. До кінця року його планують провести у Вараші, Сопачеві та Рафалівці.