У Вараші сім`ям двох загиблих військових вручили їхні ордени "За мужність"

У Вараші родинам двох полеглих Героїв вручили їхні ордени "За мужність" III ступеня.

Про це повідомили у Вараській міськраді.

Міський голова Вараша Олександр Мензул, начальниця Вараської МВА Людмила Мариніна, Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій, військовий капелан отець Микола та начальник Вараського РТЦК та СП полковник Андрій Скляров вручили державні нагороди (посмертно) членам сімей Героїв Олега Петровича Бірюка та Дмитра Петровича Жолоба.

Дружині Наталії Василівні та доньці Катерині Олегівні вручено орден “За мужність” ІІІ ступеня.

44-річний уродженець Вараша Олег Бірюк навчався у Вараському ліцеї № 5. Чоловік добровольцем записався до лав Сил оборони України. У Героя залишилася мати, дружина та двоє дітей – син зараз навчається в університеті, зокрема й на військовій кафедрі. 26 липня 2023 року заступник командира взводу, старший сержант одного з механізованих батальйонів 118-ї окремої механізованої бригади потрапив під мінометний обстріл під час виконання бойового завдання біля с. Роботине Пологівського району Запорізької області.

Матері Ірині Василівні та дружині Анні Миколаївні вручено орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Дмитро Жолоб народився у Вараші, навчався у Вараському ліцеї № 3. Після школи здобував спеціальність слюсаря з ремонту автомобілів у ДПТНЗ "Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва" м. Львів. У 2018-2019 році служив у 1121-ому навчальному зенітному ракетному полку та стрільцем-зенітником у 32-ому реактивному артилерійському полку ВМС ЗСУ. На початку березня 2022 року молодшого сержанта мобілізували до лав армії. Дмитро служив головним сержантом у 115-ій окремій механізованій бригаді. 6 жовтня 2023 року 25-річний житель Вараша зазнав смертельних поранень у бою біля с. Лиман Перший Куп'янського району Харківської області.

Читайте також