У Вараші трьох бійців посмертно відзначили орденами "За мужність"

У Вараші родинам трьох бійців вручили їхні посмертні нагороди. Ідеться про Героїв Олександра Володимировича Максимчука, Миколу Петровича Мариніча та Юрія Панасовича Неведюка.

Про це повідомили у Вараській громаді.

Дружині Світлані Володимирівні Максимчук вручено орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Олександр Максимчук народився в с. Підцаревичі на Волині. Навчався у Вараському ліцеї № 5. У 2000 році закінчив ПТУ ВП РАЕС. Упродовж 2015-2016 років брав участь в АТО. Із 2021 року служив за контрактом. Виконував бойові завдання під Соледаром, Краматорськом, Слов?янськом. Солдат резерву 14-ої запасної роти військової частини А0693 помер 24 травня. 43-річний військовослужбовець знаходився на проходженні МСЕК. Без батька залишилися двоє синів.

Матері Євгенії Олександрівні Мариніч і сестрам Марії Петрівні, Ользі Петрівні вручено орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Микола народився у Вараші. Після школи навчався на електрозварювальника й монтажника санітарно-технічних систем та устаткування в ПТУ ВП РАЕС. У червні 2023-го року був призваний до лав армії для захисту України від окупантів. Стрілець-санітар 1-ої мотопіхотної роти 13-го окремого мотопіхотного батальйону Микола Мариніч помер 29 жовтня у військово-клінічному центрі Західного регіону. 37-річний житель Вараша зазнав поранень під час виконання бойового завдання біля с. Єгорівка Донецької області. Без батька залишилися двоє синів-підлітків.

Медаль "Захиснику Вітчизни" отримали донька Ксенія Юріївна Неведюк і дружина Олена Володимирівна Неведюк.

Юрій Неведюк народився в с. Кукли колишнього Маневицького району Волинської області. Після школи навчався на покрівельника, слюсаря-сантехніка в Маневицькому професійному ліцеї. У квітні 2022 року Юрія було призвано до армії. Старший солдат служив у 65-ій окремій механізованій бригаді спочатку на посаді стрільця-помічника гранатометника, а пізніше - старшим стрільцем-оператора 1-го механізованого батальйону. 2 вересня 2023 року 40-річний житель Вараша потрапив під обстріл ворожого танку біля с. Роботине Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Читайте також