У Вараші затримали чоловіка, який намагався підірвати Рівненську АЕС

фото ілюстративне

Контррозвідка СБУ в Рівненській області запобігла здійсненню диверсії на замовлення РФ на Рівненській АЕС. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу відомства.

Відомо, що за результатами спецоперації, яка проходила в умовах слідчого експерименту, мешканця Рівненщини було затримано після того, як той заклав імітаційний вибуховий пристрій під одну з опор біля Рівненської АЕС.

22-річний чоловік раніше вже приятгувався до кримінальної відповідальності. Як пише "Цензор. НЕТ", чоловік вступив в групу антиукраїнського змісту "ВКонтакте" та з часом висловив спецслужбам РФ готовність здійснити диверсії на Рівненській АЕС та інші дії для дестабілізації ситуації в Україні. Також він був готовий взяти в заручники одного з місцевих депутатів  та організувати вибух в одній із районних лікарень.

Фото - Цензор. НЕТ

Повідомляється, що цей громадянин підготував для російської сторони схеми підходів до об'єктів АЕС і виклав свій план диверсії. Він знайшов чотирьох спільників, які були готові за грошову винагороду допомогти вчинити злочин.

Наразі чоловіка підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ст. 113 ("Диверсія") КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Йому загрожує позбавлення волі до 15 років.

 

 

Читайте також