У Володимирці, що на Рівненщині, відбулося футбольне свято (ФОТО+ВІДЕО)

У суботу, 30 березня, ФК “Малинськ” та рівненський “Верес” влаштували справжнє футбольне свято для мешканців Володимирця. На місцевому стадіоні “Янтар” команди провели спаринг, на який прийшли подивитися понад півтисячі поцінувачів “спорту №1”.

“Верес” (Рівне) – ФК “Малинськ” – 4:0 (1:0)

Головний арбітр: Тарас Штинь (Вараш), асистенти – Олександр Ярута (Володимирецький район), Валерій Штинь (Вараш).

“Верес”: 1. Бабійчук (Фіяло, 46) – 2. Пінчук, 18. Рафальський (к), 3. Ховбоша (Чучман, 73), 14. Прихна, 20. Кучеров, 6. Євдокимов (Бондаренко, 73), 19. Шестаков (Дударенко, 81), 17. Даудов (Сад, 42), 9. Яременко, 11Маїк. Запасний: Федак.

Головний тренер: Олег Шандрук.

ФК “Малинськ”: 77. Михайло Грицай, 6. Дмитро Луцюк, 4. Василь Лойко, 44. Олександр Гергелюк, 30. Роман Воробей, 3. Дмитро Проневич, 20. Олександр Портянко, 33. Роман Савицький (к), 7. Анатолій Онищук, 10. Віталій Брикса, 88. Артем Корольчук.

Запасні: 1. Микола Фокін, 15. Богдан Скоцький, 16. Віктор Кір’ях, 17. Василь Штандер, 11. Микола Гайдучик, 18. Юрій Яструб, 23. Віталій Кашуба.

Головний тренер: Богдан Самардак.

Голи: Яременко (25), Сад (50), Шестаков (53), Маїк (58).

Дебютний відрізок поєдинку пройшов за деякої територіальної переваги аматорського клубу. ФК “Малинськ” у перші чверть години зустрічі заробив кілька перспективних стандартів, проте скористатися ними не зумів. В одному з епізодів після подачі з кутового був близький до взяття воріт Роман Воробей, проте його удар головою прийшовся вище поперечини. Декілька разів брався за виконання штрафних недалеко від лінії чужого карного майданчика Василь Лойко, проте в нього в цей день відверто удар “не йшов”.

Натомість, рівняни ближче до середини тайму вирівняли гру і поступово перехопили ініціативу. На 25-й хвилині Артем Корольчук завдяки своєму росту цілком міг “обікрасти” голкіпера “Вереса”, проте Бабійчук з другого разу все ж приборкав м’яч і почав, як виявилося, гольову атаку своєї команди, вибивши шкіряну кулю на половину поля ФК “Малинськ”. Перший підбір зумів виграти Олександр Гергелюк, який вибив м’яч головою у центральне коло. Але там його підхопив гравець “Вереса” і пройшовши три-чотири метри філігранною передачею поміж чотирьох (!) гравців суперника вивів свого партнера віч-на-віч з Михайлом Грицаєм. Вразити ворота ФК “Малинськ” для Антона Єременка у цій ситуації не склало особливих труднощів – 0:1. Саме за такого рахунку команди і пішли на перерву.

Друга половина зустрічі почалася для малинської команди гірше не придумаєш. Буквально за якихось вісім хвилин тайму “Верес” “зробив” результат, при чому не особливо напружуючись, використавши помилки суперника в обороні. Так, на 50-й хвилині рівняни знову виграли підбір поруч зі штрафним майданчиком і Євдокимов головою направив “круглого” назад до воріт ФК “Малинськ”. Першим на м’ячі опинився Дмитро Луцюк, проте непорозумівся зі своїм кіпером, який також кинувся на перехват передачі і просто “виклав” шкіряну кулю на ногу Валерію Саду, який вразив уже порожні ворота – 0:2.

За три хвилини після цього два гравці “Вереса” запресингували оборону ФК “Малинськ” після вкидання ауту і Михайло Шестаков з двадцяти метрів точно пробив у лівий нижній кут воріт. Відчайдушний стрибок Грицая вже не міг нічого виправити – 0:3.

Четвертий та останній м’яч у цій зустрічі провів Олег Маїк на 58-й хвилині, вдало зігравши головою на випередженні після подачі з правого флангу.

Після такого “потрійного удару” сподіватися на успішний підсумок матчу для ФК “Малинськ” вже було марно. Втім, підопічні Богдана Самардака все же не полишали до останніх секунд зустрічі намагань хоча б “розмочити” голкіпера “Вереса”. Натомість їх опоненти вели гру “по результату”, не форсуючи перебіг подій на полі.

На 77-й хвилині ФК “Малинськ” отримав найреальніший за весь поєдинок шанс вразити ворота “Вереса”. Роман Савицький швидко і, головне, несподівано для суперника розіграв штрафний біля лінії карного майданчика рівнян та вивів Богдана Скоцького тет-а-тет з Фіялом. Проте переможцем у цій міні-дуелі вийшов саме голкіпер “червоно-чорних”, який ногою відбив удар нападника…

Таким чином, матч завершився переконливою, якщо на за грою, то за рахунком, перемогою професійної команди з обласного центру. Тепер на “Верес” чекає перший після зимової перерви офіційний матч у Чемпіонаті України в Групі “А” Другої ліги – 6 квітня у Млинові команда Олега Шандрука зіграє проти клубу “Черкащина-Академія”. Згідно з рішенням КДК ФФУ, цей поєдинок рівняни зобов’язані провести за порожніх трибун.

Натомість, ФК “Малинськ” 7 квітня в Чемпіонаті України серед аматорів має приймати ОДЕК. Проте, де точно відбудеться цей поєдинок, поки невідомо.

За інформацією прес-служби ФК "Малинськ"

Читайте також