У яких школах Рівненщини встановлять компостер для переробки органічних відходів?

Фото - відкриті джерела

3 травня Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та Міністр екології Остап Семерак оголосили результати еко-освітнього конкурсу "Компола".

7закладів Рінвенщини увійшли в 200 шкіл- переможців України, в яких буде встановлено компостер для переробки органічних відходів.

«Діти важливі - це основне повідомлення, яке ми хочемо донести сьогодні. Свого часу у Великій Британії саме запровадження навчання школярів сортуванню сміття дозволило зробити позитивне зрушення у тому, як усе доросле населення поводилося з відходами. До цього ні широкі публічні кампанії, ні впровадження штрафів помітних змін не давало. Сьогодні завдяки проекту "Компола" 200 шкіл отримають компостер для переробки харчових відходів - це ще один крок до впровадження здорових практик відповідального споживання у життя нашої країни», - зазначила Лілія Гриневич.

Встановлення компостерів в школах-переможницях триватиме до 1 вересня 2018 року.

Нагадуємо, що «Компола» – це спільний еко-освітній проект Мінприроди та Міносвіти, що спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Подання заявок тривало з 10 по 24 квітня цього року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк і успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.

Основна мета - дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію щодо відповідального споживання.

Читайте також