У заказнику на Рівненщині незаконно вирізали дерева

фото ілюстративне

Розслідується факт незаконної порубки дерев у заказнику «Полянський» на Березнівщині

Березнівським відділом Сарненської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено, що неподалік с. Поляни на території гідрологічного заказника місцевого значення «Полянський» двоє місцевих мешканців (брати) 05.12.2018 вчинили незаконну порубку 39 дерев породи «береза». Незаконно зрізану деревину цього ж дня було вилучено правоохоронцями на подвір’ї за місцем проживання зловмисників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим Березнівського відділення поліції Сарненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області. Встановлюється сума збитків, заподіяних державі.

10.12.2018 судом задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про накладення арешту на вилучену деревину, а також предмети, за допомогою яких особи  незаконно вчинили порубку.

У разі доведення вини у скоєному зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк  до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також