У заказнику на Рівненщині незаконно вирубали дерев на понад 66 млн грн

Через незаконну порубку, здійснену на території ботанічного заказника на Рівненщині, довкіллю завдано збитків на понад 65 млн грн.

Екоіспектори виявили в межах ботанічного заказника місцевого значення «Урочище Вижар», який входить до складу природно-заповідного фонду України та перебуває у віддані Володимирецької селищної ради, незаконні рубки дерев різних порід в кількості 559 штук.

Розмір обрахованої Інспекцією шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 66 242 268,70 грн.

Оскільки в діях осіб, які вчинили вказане вище порушення природоохоронного законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Державною екологічною інспекцією Поліського округу скеровано матеріали до Головного управління Національної поліції в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 246 Кримінального кодексу України та встановлення осіб винних у вчинені незаконних рубок дерев.

Триває досудове розслідування.

Довідково: Урочище «Вижар» — ботанічний заказник місцевого значення, створений рішенням Рівненського облвиконкому №343 від 22.11.1983 року. Охороняється ділянка болота, де зростають рідкісні болотні рослини