У Здолбунові виявили засмічення дощової каналізації

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу виявили засмічення дощової каналізації в Здолбунові.

Про це повідомили у пресслужбі ДЕІ Поліського округу.

10 вересня 2024 року, реагуючи на звернення, що надійшло на вебресурс «Екозагроза» щодо засмічення дощової каналізації в Здолбунові по вул. Парковій, державні інспектори з охорони навколишнього середовища Поліського округу із залученням представника Здолбунівської міської ради виїхали за вказаними координатами для підтвердження цього факту.

У процесі проведеного обстеження дощової каналізації міста Здолбунів фахівці інспекції встановили факт засмічення побутовими відходами дощоприймача міської дощової каналізації, що є порушенням статті 44 Водного кодексу України та статті 29 Закону України «Про водовідведення та очищення стічних вод».

ДЕІ Поліського округу направила лист на адресу Здолбунівської міськради щодо необхідності прийняття рішень і вжиття заходів реагування, передбачених вимогами статті 12 Закону України «Про управління відходами», статті 44 Водного кодексу України та статті 29 Закону України «Про водовідведення та очищення стічних вод».

Про результати розгляду й ужиті заходи Здолбунівська міськрада має повідомити ДЕІ Поліського округу з наданням стверджувальних документів і фото в установлені законодавством терміни.

Читайте також