У звільненому Ізюмі знайшли масове поховання українських військових та цивільних

У звільненому Ізюмі на Харківщині правоохоронці знайшли масове поховання українських військових та цивільних, які були вбиті росіянами. 

Про це повідомляє Zaxid.net

Ізюм пробув під піврічною окупацією російських військ. За цей час окупаційна влада не тільки зруйнувала майже 70% відсотків інфраструктури міста, а й вбила чималу кількість цивільних та військових України. Масове поховання налічує понад 440 могил, серед них знайшли 25 українських військових. Їхні тіла свідчать не тільки про розстріли, а й про смерть від артилерійських обстрілів та авіаударів. 

Водночас начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов наголосив, що всі тіла будуть ексгумовані та направлені на судово-медичну експертизу. Нині багато з них залишаються невпізнаними.

Уповноважений з питань зниклих безвісти Олег Котенко також нагололосив, що на похованнях є тіло неопізнаного українського військового. У коментарі «Настоящему времени» (спільному проекту «Радіо Свобода» і «Голосу Америки») Котенко розповів, що відео з місцем масового поховання окупанти виставили ще тоді, коли Ізюм був окупований. Завдяки йому вдалося розшукати могили.

На могилах поставлені збиті нашвидкуруч дерев’яні хрести, подекуди дощечки з прізвищами, подекуди – самі номери: «ЗСУ», «17 осіб, з моргу», «345», «412». Номерних могил більше, ніж підписаних.

Уповноважений утримався від порівнянь Ізюму та Бучі, зазначивши, що на Харківщині люди поховані «цивілізованіше». У більшості з них, припускає він, смерть була насильницькою, внаслідок ворожих артобстрілів.

«Не хочу про це навіть думати, але я думаю, що там є й загиблі діти», – додав уповноважений.

Читайте також