Училище в Сарнах отримало сучасну дорожньо-будівельну техніку від ЄС

Сарненське училище отримало сучасну техніку від ЄС.

Про це повідомили в пресслужбі Рівненської ОДА.

Євросоюз у партнерстві з німецьким банком розвитку KfW і Міносвіти передали 9 одиниць дорожньо-будівельної техніки Вищому професійному училищу № 22, що в Сарнах.

Проєкт став можливим у межах ініціативи «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який реалізує Український фонд соціальних інвестицій.

Окрім габаритної техніки, училище також отримало 4 запчастини та 3 навчальні агрегати для модернізації навчання студентів за професією «машиніст дорожньо-будівельних машин».

«Євросоюз залишається відданим підтримці України в розбудові сучасної інфраструктури професійно-технічної освіти. Учні професійно-технічних навчальних закладів – це майбутнє таких галузей як сільське господарство, промисловість та будівництво. Тому дуже важливо забезпечити їм оптимальні умови для здобуття професійно-технічної освіти», - розповів керівник відділу державного фінансування, підтримки бізнесу та соціальної політики Представництва ЄС в Україні Генрік Вітфельт.

За словами заступниці директора Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Олени Полюхович, професії дорожнього будівництва дуже складні, тому потребують підготовки й перепідготовки, підвищення кваліфікації. Створення таких сучасних майстерень допомагає формуванню компетентних фахівців, водночас демонструє бізнесу, що профтехосвіта готова відповідати на сучасні виклики й готова до співпраці.

На сьогодні на Рівненщині вже діє 31 навчально-практичний центр. До кінця року з’явиться ще декілька нових.

Довідка. Фінансований ЄС проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні.

Читайте також