Україна InPL: як українському бізнесу вийти на міжнародні ринки

Складні економічні та суспільно-політичні процеси, які нині переживає Україна, негативно відображаються на стані українського бізнесу. Відтак, значна частина українських підприємців змушена шукати нові ринки збуту та стабільніші умови для ведення бізнесу.

В цьому контексті перспективним напрямком для розвитку українських компаній є вихід на закордонний ринок. Зокрема, найбільш оптимальною сьогодні для бізнесу саме українських компаній є Республіка Польща.

Сприятливий внутрішній клімат для бізнесу, близькість розташування з Україною, а також можливість для ведення економічної діяльності на території всього Євросоюзу – це  хороші перспективи, які відкриває для наших підприємців ця країна. Польський ринок дуже перспективний, а українські бізнесмени, що пройшли жорсткі реалії ведення бізнесу в Україні, цілком здатні створити гідну конкуренцію компаніям Польщі. Крім цього, польське законодавство добре адаптоване для бізнесу, більшість процедур для звітностей автоматизована, що дає можливість підприємцям проводити фінансові та звітні операції дистанційно. До слова, лише у 2019 році в Польщі було зареєстровано понад 10,5 тисяч компаній з українським капіталом.

Зважаючи на це, портал «Рівне Медіа» та консалтингова компанія з Польщі «inPL Group» розпочинають спільний проект для допомоги бізнесменам, які планують вийти на польський ринок. Його головна мета – надання реальної правдивої інформації з перших вуст від представників бізнесу та топових експертів різних галузей в Польщі. Вони у режимі відеоконференції на фейсбук-сторінках компанії «inPL Group» та порталу «Рівне Медіа» безкоштовно ділитимуться власним досвідом ведення бізнесу у Польщі, розкажуть про нюанси легалізації, дофінансування, вільних економічних зон, створення стартапів тощо, познайомлять з широкими можливостями та перевагами для бізнесу в Польщі, а також залюбки дадуть відповіді на усі ваші запитання на цю тему. Ви довідаєтеся, що для того, аби мати власний бізнес за кордоном, не обов’язково емігрувати.

- Я працюю в компанії «inPL Group» вже понад 6 років. Компанія в основному надає бухгалтерські послуги для іноземного бізнесу та займається супроводом іноземних інвестицій в Польщі. Поки діяльність бізнесу була обмежена карантинними заходами ми, як і більшість інших компаній, перейшли на дистанційну роботу, а щоб наші клієнти розуміли, що відбувається з бізнесом у Польщі, - почали записувати відеорозмови з нашими партнерами, які допомагали висвітлити актуальний стан щодо змін в законодавстві та  інші важливі речі про бізнес у Польщі. Ця тематика, як з’ясувалося, дуже цікавить українців, тому ми вирішили створити такий проект спільно з порталом «Рівне Медіа», аби якомога більша аудиторія мала змогу про це дізнатися, - зазначила представниця компанії «inPL Group» Катерина Шаповал.

- Ми хочемо допомогти бізнесменам України, зокрема Рівного, вийти на міжнародний рівень, аби українські компанії все частіше з’являлися на мапі світу, аби вони мали можливість продавати свої продукти, товари, послуги за межами України. Спікерами ми запрошуватимемо найвідоміших експертів з Польщі, які детально розкажуть і підкажуть, як це реалізувати у різних сферах бізнесу. Сьогодні – скрутний час для більшості підприємців, тому ми прагнемо їм допомогти, адже так вони розширять свій бізнес, що дозволить їм відповідно і збільшити власні доходи за рахунок іноземного сегменту. А збільшивши в перспективі прибутки, вони більше наповнюватимуть і місцевий бюджет, що створить можливість для місцевої влади за ці кошти розвивати та розбудовати наше місто і наш регіон. Адже не секрет, що від розвитку бізнесу залежить і розвиток країни в цілому, - наголошує власник порталу «Рівне Медіа», директор ІТ-компанії «PRANTMEDIA» Ігор Гляйх.

До слова, вже у понеділок, 8 червня, о 18 годині пройде перша онлайн-зустріч в рамках цього проекту, що стосуватиметься роботи медицини та айті в Польщі. Про це розповість Віра Орел, керівниця стартапу vrachi.eu, що реалізовується за підтримки Wschodniego Akseleratora Biznesu і надає можливості для працевлаштування медичного персоналу в Польщі. Організатори кажуть, що ця розмова буде особливо цікавою та актуальною для медичних працівників та програмістів.

Тож якщо вас цікавить перспектива ведення бізнесу у Польщі і ви маєте питання щодо цього, надсилайте їх на нашу редакційну пошту rivne.media@gmail.com – і спікери компетентно дадуть вам на них відповіді під час ефірів.