«Україна йде на роботу в травні» – Шмигаль представив стратегію виходу з карантину

Фото - відкриті джерела

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що до травня в Україні вдасться подолати коронавірус і можна буде почати поступове послаблення вимог карантину. Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», пише Mind.ua.

Шмигаль представив стратегію виходу України з карантину. За його словами, карантинні заходи передбачені до 24 квітня, однак вони в разі потреби можуть бути продовжені до початку травня. При цьому прем’єр наголосив, що «Україна не зможе тривалий час просто сидіти на дивані».

«У травні Україна має йти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках – це ті питання, над якими уряд працює разом з аналітиками», – написав глава уряду в своєму Телеграм-каналі.

Так, у травні планується створити 500 000 нових робочих місць, забезпечити кредитну підтримку малого та середнього бізнесу, частково зняти обмеження на роботу громадського транспорту.

В червні в уряді запланували закінчити навчальний рік, повністю відновити роботу громадського транспорту та дозволити відвідування зон відпочинку.

«Ми чітко розуміємо, які кредитні програми треба створити для малого і середнього бізнесу, де треба рефінанс кредитів, яка ставка кредитування до 5% має бути в умовах економіки. Те, що у нас зараз немає італійського чи іспанського сценарію, не означає, що ми повинні розслабитися і все завершувати», – заявив Шмигаль.

За його твердженням, зараз в Україні немає зниження кількості захворюваності, а навпаки – кількість хворих щодня збільшується.

«Переломний момент, я думаю, він настане після Великодня, коли ми почнемо рухатися донизу. У той момент ми почнемо надавати план заходів, які ми розробили. Щоб через 3-4 тижні дати їх малому і середньому бізнесу», – розповів прем’єр-міністр.

Читайте також