Український захисник на Херсонщині знищив колону ворожої техніки

Протитанковий розрахунок молодшого сержанта Михайла знищив колону ворожої техніки на Херсонщині. На жаль, під час бою загинув його побратим. 

Про це повідомляє 28 ОМБр. 

Головному сержанту 28 ОМбр Михайлу 27 років. У бригаді він служить з 2018 року, а в армію прийшов у 2016 році. На Донбасі був 4 ротації. Нині він захищає рідну землю від російських окупантів. 

Як розповідає Михайло, 4 березня по них працював танк. Спершу вони не змогли зрозуміти, звідки він працює Після того. як танк вдалось виявити, йому дали команду відкрити вогонь по ворожій техніці. 

- Ми відкрили вогонь. Уразили ціль. Пішов чорний дим. Сказав, що "коробочка" вражена. Нам дали команду: відкрити ще один вогонь. Ми дали. І такий вогонь пішов із танка. Коробочка була знищена, - говорить Михайло. 

За тим пішла ворожа колона: БМП-3, танк та БТР.

Було прийнято рішення першим зупинити БМП та БТР. Тобто танк залишити у замку, щоб він не міг ні розвернутися, ні вдарити по українських бійцях. 

- На БМП сиділа піхота. До 8 чоловік. Була коробока уражена. Піхота також була знищена, - каже військовий. 

З БМП було два постріли. Там здетонував боєкомплект і техніка була знищена. 

Заблокований танк повернув вежу та хотів відпрацювати по українським військовим, але Михайло його підбив. Так відкрив по українських захисниках вогонь. у результаті чого один із військових загинув. 

Другим ударом танк був зинщений. 

- З нашого розрахунку загинув наш побратим. Ми удвох отримали контузії. Та були евакуйовані в медичний госпіталь. Щоб його загибель не була даремною, ми будемо йти вперед і тільки вперед, - запевняє Михайло. 

Після перемоги Михайло планує й надалі служити в армії та будувати військову кар'єру. 

 

Читайте також