Уряд продовжив адаптивний карантин до кінця 2021 року

Кабмін ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року. Таке рішенян прийняли на сьогонішньому засіданні Уряду, повідомляє МОЗ. 

- Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я - щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди”, - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Він також додав, що 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому вирішать, коли в Україні запроваддять "жовтий" рівень епіднебезпеки. 

У МОЗ нагадали, що при жовтій зоні діють такі обмеження: 

  • Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;
  • Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Водночас обмеження не застосовуватимуться, якщо 80 % відвідувачів масових заходів, кафе, ресторанів, кінозалів, закладів культури матимуть хоча б одне щеплення чи негативний тест на коронавірус. 

Утім, кінцеве рішення, чи надавати послуги лише вакцинованим, залишається за власником. 

Читайте також