Усі - у вишиванках: як колективи Рівненщини долучилися до загальноукраїнського флешмобу

В Україні сьогодні, 16 травня, відзначають День вишиванки. Традиційно в це свято всі українці долучаються до загальнодержавного флешмобу й одягають вишиті сорочки. Вулиці міст майорять різноманіттям традиційного одягу, а стрічки соціальних мереж стають переповненими красивими світлинами.

Особливого значення це свято набуло під час повномасштабної війни, коли кожен почав чітко усвідомлювати важливість збереження власної культури, традицій і звичаїв, на які впродовж усієї нашої історії зазіхає російський ворог, не приховуючи свого бажання знищити українську ідентичність.

Цьогоріч до загальноукраїнського флешмобу долучилися вже за традицією і колективи багатьох установ Рівненщини. Вони зробили красиві фото, на яких "похизувалися" неймовірним і неповторним традиційним убранням.

Так, на сторінці в.о. міського голови Віктора Шакирзяна опублікували світлину, на якій увесь штат працівників Рівненської міськради - у вишиванках. Різноманіття вражає, адже кожна сорочка унікальна й не схожа на жодну іншу.

Замайоріли вишиванки й біля будівлі Рівненської обласної держадміністрації.

"З давніх-давен вишита сорочка для українців – це не просто одяг, а вишивка – не просто орнамент. Це давній символ, що, незважаючи на виклики, завжди поєднував наш народ.

Розпочав ранок із колективної фотографії з колегами у вишиванках. Це - багаторічна традиція Рівненської ОДА.

Із Днем вишиванки!", - написав начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

 

Працівники виконавчого апарату Рівненської обласної ради не лише долучилися до відзначення Дня вишиванки, а й запросили всі комунальні підприємства й заклади доєднатися до своєрідного флешмобу й поділитися своїми фото.

Співробітники Головного управління Національної поліції в Рівненській області теж святкують особливий для українців день. Сьогодні колектив замінив однострій на національний одяг.

Одягнув свої вишиванки й колектив Центральної міської лікарні Рівного.

Працівники "Рівнеоблводоканалу" теж долучилися до загальноукраїнського флешмобу й похизувалися різноманіттям своїх вишиванок, зробивши цілу фотосесію.

Підтримали флешбом до Дня вишиванки й працівники Управління інспекційної діяльності в Рівненській області

Колектив Рівненського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг теж не забув одягнути свої вишиті сорочки й сукні. 

Працівники Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги - теж у вишиванках. До флешмобу підійшли ґрунтовно, влшатувавши собі фотосесію.

Привітав українців із Днем вишиванки, побажавши миру, злагоди в домівках і серцях, і колектив Рівненського рибоохоронного патруля.

На роботу у вишиванці прийшли й працівники Рівненської обласної клінічної лікарні імені Ю. Семенюка. Колектив медзакладу вже кілька років поспіль долучається до флешмобу "Моя вишиванка", одягаючи у цей день традиційний український стрій або ж один із його елементів - вишиту сорочку.

Колективи філій Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" теж привітав усіх із Днем вишиванки й улаштували собі цілу фотосесію в традиційному одязі.

А ось працівники Державної екоінспекції Поліського округу відзначили День вишиванки по-особливому. Вони вийшли на центральні майдани в Рівному й Житомирі, аби вшанувати полеглих українських Героїв.

Зробили спільну світлину у вишиванках і працівники Рокитнівської селищної ради.

"Бережемо свої українські традиції! Бережемо свої цінності та свою унікальність!

Одягаємо вишиванку і продовжуємо любити Україну - єдину і найкращу!

Із Днем вишиванки!", - написав селищний голова Григорій Таргонський.

Березнівська міська рада теж відзначає День вишиванки. Колектив теж організував собі мініфотосесію.

Читайте також