Уже понад 9 тисяч: на Рівненщині росте кількість хворих на грип

Понад 9300 осіб захворіли минулого тижня на грип та ГРВІ. Кількість хворих збільшилась. Понад 66 % хворих – це діти та підлітки. То як можна захистити себе від застуди поради дасть лікар – інфекціоніст Сергій Дорошенко, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації

Як правило, грип починається з високої температури +38 і вище. Висока температура – це симптом, це не діагноз. То якщо початок з високої температури, тоді треба звертатися до свого сімейного лікаря. Запам’ятайте, грип лікують противірусними препаратами. Вони ефективні у перші дві доби. У перші 12 годин після початку хвороби противірусні препарати надзвичайно ефективні. Як правило, люди думають, що чаєм та міцними напоями з перцем зарадять собі. Однак це лише припущення. Як правило, пацієнти не звертаються перші 24 – 48 годин. А невчасно призначене лікування спричиняє важкий перебіг хвороби та ускладнення. Ускладнення бувають такі: гайморит, отит, фарингіт тощо. При високопатогенному грипові можуть трапитися гострі вірусні пневмонії. То це важке ускладнення. 

Є певні групи ризику. Це діабетики, астматики, хворі із хронічними захворюваннями – це групи ризику. А також літні люди старші 60 – ти років із зниженим імунітетом. Діти – теж належать до групи ризику. Тому не треба зволікати, а вчасно звертатися до лікаря.