В Острозі без почестей поховали воїна: у міськраді пояснили причину

В Острозі без почестей поховали воїна Олега Латишева. Він помер, перебуваючи вдома. 

Про це повідомляють у пресслужбі Острозької міськради. 

Як зазначається, на прощальній церемонії були відсутні представники влади, а на могилі військового не майорітиме український прапор. 

З цього приводу місцеві мешканці висловлюють обурення. Натомість у міськраді пояснюють: не могли вчинити інакше, адже військовий вважався таким, який самовільно залишив військову частину. 

Тому поховати Олега Латишева з такими самими почестями, як ховають інших Героїв, "було б несправедливо по відношенню до загиблих у бою і їхніх родин", кажуть чиновники. 

- Окрім того, у тих випадках, коли військовослужбовець гине в бою чи помирає в результаті хвороб чи ран, отриманих при виконанні бойових завдань, ТЦК і СП забезпечують труну і хрест. Вони ж направляють листа до місцевої влади з переліком необхідних дій і почестей при похованні.

У даному випадку ТЦК та СП поінформували місцеву владу, що все має на себе взяти громада. Що й було зроблено, - додають у міськраді. 

Там зазначають, що це не перший похорон солдата в такому юридичному статусі в Острозькій громаді, і тоді "резонансу не було". 

- Наостанок хочемо задати питання: чи справедливо однаково хоронити бійця полеглого в бою і бійця, який самовільно залишив частину? Чи справедливо буде це по відношенню до родин загиблих Героїв і тих хто щодня захищає нашу країну незважаючи на всі загрози і небезпеки? - пишуть в Острозькій міськраді. 

Читайте також