"В планах купити будинок і залишитись тут жити", - переселенці з Бахмута на Костопільщині

Представники Благодійного фонду «Рокада» відвідали прихисток переселенців, який облаштували у селі Пісків на Костопільщині. 

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Цей прихисток знаходиться в приміщенні колишньої сільської ради. Тут проживає багатодітна сім'я Ольги Борисівни, яка має вісім дітей.

«19 травня ми виїхали з м. Бахмут. Страхи війни відчули на собі. Спочатку ховались в підвалі, а коли вже снаряд попав в школу поряд, швидко зібрали дітей. Ввечері був вибух в школі, ніч ми не спали, а вранці вже їхали в евакуаційному автобусі.

Приїхали спочатку в Дніпро, потім волонтери завезли нас в Рівненську область в с. Пісків.

Спочатку жили в приватному будинку, але він замалий для нас. І коли звільнилось приміщення прихистку ми переїхали сюди», - розповідає пані Ольга. 

«Зараз діти ходять в школу, їм дуже подобається, школа дуже красива, вчителі уважні», - додає жінка. 

Мешканці прихистку заготовляють урожай на зиму. Ходили допомагати місцевим мешканцям і оплату брали урожаєм, таким чином вдалося зібрати трохи картоплі. Вже є запас дров, який теж накопичували таким способом. Зараз займаються сушкою горіхів.

В будинку чисто, смачно пахне запашною їжею. Сім'я дружня. Діти займаються тваринками: доглядають за песиком, хом'яком і котиками.

«Зробили оголошення в чаті, що хочемо купити собачку і люди з Костополя привезли собаку безкоштовно. Так і з їжею: робимо оголошення про купівлю молока, а люди вже приносять і віддають нам безкоштовно. Дуже подобається село. В планах купити будинок і залишитись тут жити», - розповідає пані Ольга. 

Представники Благодійного фонду «Рокада» доставили благодійну допомогу: одяг і памперси для дітей, дитяче харчування від партнерів консультативна служба РОР.

В цей день також відвідали прихисток на базі фельдшерсько-акушерського пункту села Пеньків .

Читайте також