"В середньому щодня видаємо 2-4 повістки", - співробітник ТЦК, який працює на блокпосту в Рівному

У Рівному на мобільному блокпосту працівники ТЦК видавали повістки чоловікам. 

Про це повідомляє Суспільне

За даними військовослужбовця Рівненського обласного ТЦК та СП Валентина, щодня вручають дві-чотири, іноді — п'ять повісток.

"Яким чином визначаємо? Документи, візуально дивимося, людина підлягає мобілізації чи ні по віку, якщо людина старшого віку — просто питаємо, якого року народження. Якщо підлягає — видаємо повістку", - каже військовий. 

Водій Едвард не мав при собі військово-облікових документів і зізнався, що досі не оновив дані:

"Бо я дуже зайнятий, багато роботи, чистимо каналізації", - говорить чоловік. 

На пропозицію виписати повістку, чоловік спочатку відмовився. Після пояснення, що при відмові його подадуть в розшук — погодився.

"Це трохи неправильно, як на мене. Взагалі підхід треба поміняти до людей і дати їм мотивацію самим йти туди. Наприклад, хороша зарплата для військових, не розкрадати грошей, щоб не було корупції. Це не правильно, що вони зараз роблять. Але раз попався, то попався", - зазначив Едвард. 

Військовослужбовець обласного ТЦК та СП Валентин каже, що орієнтовно половина чоловіків, яких зупиняють на блокпосту, вже оновили свої дані:

"В основному, всі спокійно отримують повістки, навіть просять на який день та час виписати, взагалі без проблем. Були випадки, що люди втікали, не давали свої дані. Це їхні, як то кажуть, таргани в голові", - додає працівник ТЦК. 

Також Валентин зазначив, що за такі дії чоловіків можуть подати в розшук, оштрафувати, примусово доставити у ТЦК.

"Агресують люди до 25-30 років, можна сказати, молодь", - каже він. 

Читайте також