В Україні запровадили карантин вихідного дня: що буде працювати

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Щойно на засіданні уряду прийняли рішення запровадити в Україні «карантин вихідного дня», адже переконані, що це допоможе зменшити кількість хворих на коронавірус в Україні. Він діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Поки що його встановили на термін від 14 до 30 листопада. 

Відтак, у вихідні дозволять працювати лише аптекам, ветеринарним аптекам, продуктовим магазинам і заправним станціям. Також продовжить курсувати громадський транспорт.

Працюватимуть заклади, які надають фінансові послуги та фінансові установи. Продовжуватиме роботу сфера інкасації та перевезень валютних цінностей, оператори поштового зв’язку, а також медичної і ветеринарної практики.

Не обмежуватимуть роботу закладів із технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.

Запровадили також пріоритетний час з 10 до 12 години громадян похилого віку та осіб із інвалідністю в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, на організаціях і закладах сфери обслуговування населення.

«Оскільки найбільша група осіб, що хворіє та має тяжкий перебіг захворювання, потрапляє саме у вікову групу 60+», - зазначив Максим Степанов.

На такий крок все частіше йдуть у Європі. До прикладу, в Франції, Німеччині, Італії, Польщі, Чехії та інших.

 

Читайте також