В управлінні поліції Рівненщини два дні проводили обшуки

У Рівному зі спеціальних майданчиків для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів та визнаних речовими доказами у кримінальних провадженнях Головного управління Національної поліції України у Рівненській області викрали автомобілі. Справу розслідують в Державному бюро розслідувань.

Як попередньо з'ясували слідчі, працівники рівненської поліції привласнили собі автівки з метою подальшого продажу. Орієнтовна вартість зниклих транспортних засобів оцінюють у понад 7 млн грн.

У середу та четвер, 19 і 20 лютого, у службових приміщеннях ГУ Нацполіції у Рівненській області та за місцем проживання осіб, яких підозрюють у зникненні автомобілів, провели понад 30 санкціонованих обшуків, під час яких слідчі вилучили службову документацію, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

За цими фактами відкрили кримінальні провадження та розпочали досудове розслідування частиною 3 статті 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу) та частиною 2 статті 367 ККУ (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). Слідство триває.

Читайте також