В яких умовах проживають студенти Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості?

Гуртожиток навчального закладу – затишне середовище для слухачів 

Однією з переваг Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є його зразковий гуртожиток готельного типу на вул. І.Підкови,17а у Рівному. Приміщення 3-поверхового гуртожитку знаходиться в одній будівлі із навчально-виробничим комплексом, що додає зручності. До 5 навчальних відділень ЦПТО у районах області слухачів довозить автобус навчального закладу.Безробітні, направлені на навчання службою зайнятості, та усі слухачі, що потребують житла, проживають у сучасних комфортних умовах: комунікують із вихователем і психологом, отримують консультацію і допомогу кваліфікованого фельдшера, користуються послугами пральні,телевізорами, холодильниками, слухачі готують та харчуються в оснащених харчоблоках, оздоровлюються на тренажерному майданчику, займаються самопідготовкою. У гуртожитку ніколи сумувати, адже тут постійно організовуються заходи, ініційовані.Ірина Гарнага навчає слухачів працювати в команді, визначати пріоритетні шляхи саморозвитку, гармонійно почуватися у життєвому просторі. Слухачі із задоволенням долучаються до тематичних заходів, бувають на екскурсіях, підвищують свій загальний рівень.

Девіз Рівненського центру ПТО ДСЗ - «Освіта протягом життя!», отож тут навчаються люди різних вікових категорії. Коли людина втратила роботу і прагне щось змінити у своєму житті, - навчитись перемагати та підвищувати самооцінку допомагає  практичний психолог. За словами Оксани Кондратюк-Якимець,складні періоди у житті  призводять до погіршення комунікацій, формування певного рівня непорозуміння та проблем. У такій ситуації важливо прийти на допомогу. Кваліфіковані фахівці навчального закладу у невимушеній атмосфері ближче знайомляться із безробітними, у своєрідному «кабінеті позитиву» - кабінеті психолога спілкуються із слухачами, і ті щиро діляться життєвими історіями та досвідом.

Запорукою успішного навчання безробітних є їх наполегливість, вмотивованість, затребуваність у суспільстві та впевненість у власних силах. І приємно визнавати, що  важливу частку у формуванні самодостатніх робітників, цікавих особистостей та у забезпеченні комфортних умов проживання слухачів РЦПТО ДСЗ гарантує професійна команда працівників  гуртожитку.

Читайте також