"Ваша онука потрапила у поліцію": у Рівному пенсіонер потрапив на гачок шахраїв

У Рівному пенсіонер потрапив на гачок шахраїв та перерахував чималу суму коштів.

Про це повідомляють у пресслужбі ГУ НП Рівненської області.

«Старший слідчий. Ваша онука потрапила у поліцію за бійку в магазині і розбила чужий телефон. Потрібні гроші, аби компенсувати збитки», - такі слова почув 82-річний дідусь, котрий перерахував кошти аферистам.

Рівнянин, хвилюючись за 19-річну онуку, поспішив до найближчого терміналу переказати озвучену суму завданих збитків у розмірі 20 тисяч гривень, комісію у 5 тис. грн і 10 тисяч — за закриття кримінального провадження.

Увесь цей час шахрайка постійно спілкувалася із пенсіонером. У якусь мить йому навіть здалося, що чув у слухавці схлипування онуки, яка гукала «Дєда, дєда». Здійснити переказ попросив продавчиню, якій аферистка продиктувала номер карткового рахунку. А от квитанції про оплату зловмисниця наказала чоловікові, аби він порвав та викинув.

Першопочатково зв’язок з онукою був відсутній, а псевдослідча запевнила, що привезе дівчину додому після роботи. Однак, уже потім дідусь дізнався, що внучка, за порятунок якої віддав у загальному 35 тисяч гривень власних заощаджень, удома та з нею все гаразд.

У рамках кримінального провадження тривають розшукові заходи та слідчі дії для встановлення осіб, причетних до злочину

Читайте також