Вбив гранатою батька співмешканки: у Рівному судили військового

У Рівному судили чоловіка, який підірвав гранату в будинку. 

Тоді під час вибуху загинув пенсіонер та травмувалась жінка. 

Нагадаємо, інцидент стався о 22-ій годині 19 серпня 2023 року у селі Залізниця колишнього Корецького району. 39-річний обвинувачений разом зі своєю співмешканкою розпивали спиртне у будинку її батька, де вони проживали. Під час конфлікту чоловік дістав гранату, привів її у дію та кинув на підлогу. 

Внаслідок вибуху загинув на той час 59-річний господар будинку, а його 38-річна донька дістала осколкові поранення та була госпіталізована. 

Як зазначається, обвинувачений знайшов та залишив собі оборонну гранату Ф-1, перебуваючи у зоні бойових дій у Донецькій області. Крім того в будинку у нього вилучили штик-ніж для автомата. 

У суді обвинувачений сказав, що за час проживання не мав сварок зі співмешканкою та її батьком. Мовляв, він доглядав за останнім, якому була проведена ампутація обох ніг та планувв оформити над ним опікунство. Самого вибуху, за його словами, він не пам'ятає, однак, розуміє, що підірвати боєприпас міг лише він. У вчиненому обвинувачений щиро розкаявся. 

За словами потерпілої, обвинувачений у той вечір прийшов з двору та сказав: "Зараз покажу вам жарт". Після цього він кинув гранату та пролунав вибух. 

Жінка вибігла на веранду та лягла на диван, до неї прибіг обвинувачений та сказав, що її батько мертвий. Вона просила суд суворо не карати обвинуваченого та призначити мінімальне покарання. 

Відтак, обвинуваченого визнали винним у  ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263 КК України, та призначили йому 10 років ув'язнення. 

Про обвинуваченого відомо, що у листопаді 2022 року його мобілізували, він брав участь у боях на Донеччині, має звання "солдат". Раніше не судимий. 

 

Читайте також