"Вбивати не хотів": у Рівному обирають запобіжний захід поліцейському, який скоїв напад на обмінник

У Рівненському міському суді обирають запобіжний захід 27-річному поліцейському Миколі Полюганичу, який під час нападу на обмінний пункт убив людину. 

Нагадаємо, 19 липня під час пограбування обмінника на вулиці Карнаухова у Рівному підорюваний застрелив добровольця Романа Ніколайчука, який намагався йому завадити здійснити злочин. 

Грабіжник взяв у заручники касирку, аби працівниця обмінника віддали йому усі гроші (на той час там було 90 тисяч гривень). Однак, на нападника кинувся чоловік власниці магазину. 

Під час боротьби поліцейський завдав потерпілому щонайменше 3 удари рукояткою пістолета в голову, після чого здійснив не менше двох пострілів у область ключиці. Від чого потерпілий помер на місці. 

Після чого втік грабіжник утік на позашляховику із міста. Його за кілька годин затримали на стаціонарному посту Опарипси на Дубенщині. 

Сторона обвинувачення просить обрати Миколі Полюганичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без внесення застави. Адже той, маючи зв'язки у львівській та рівненський поліції, зможе приховувати та знищувати докази у справі, тиснути на своїх колег та свідків. 

Під час засідання Полюганич попросив пробачення і рідних вбитого. 

- Каюся в тому, що зробив, прошу пробачення у рідних. Але вбивати не хотів...

Адвокат підозрюваного просить суд обрати альтернативний запобіжний захід та визначити розмір застави. 

Полюганичу за вчинене загрожує до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі. 

Читайте також