Вбивство співвласника "Нашого Краю" у Рівному: справу досі не почали слухати по суті

У Рівненському міському суді ще на два місяці продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою експоліцейському Миколі Полюганичу, який застрелив члена ДФТГ. 

Нагадаємо, напад на обмінний пункт у магазині "Наш Край" стався 19 липня 2022 року. 27-річний працівник Львівської роти поліції особливого призначення Микола Полюганич погрожував касирці та вимагав віддати усі гроші. 

Завадити грабіжнику намагався 42-річний член ДФТГ та співвласник магазину Роман Ніколайчук. Спочатку зловмисник ударив рівнянина ножем, а потім вистрелив у нього. Від поранень потерпілий помер на місці події. 

Після цього нападник перевдягнувся, змінив номерні знаки на позашляховику та втік. Через кілька годин його затримали на посту за 100 кілометрів від Рівного.

Як сам він розповів, зважився на цей злочин через борги. 

На сьогоднішньому засіданні суддя Діонісьєва продовжила Полюганичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб, тобто до 11 вересня. 

Як заявив прокурор Сергій Ковальчук, серед ризиків - переховування обвинуваченого від суду, вплив на потерпілих та свідків. Сам обвинувачений не заперечував проти такого рішення суду. 

- Це трохи недобре, адже справу досі не почали розглядати по суті. Практично від часу вбивства вже минув рік. Мені це дуже не подобається. Ми б уже мали приступити до допиту потерпілих. Проте досі цього не розпочали. Це питання коректно було б поставити суду. На жаль, я не можу коментувати те, що має робити суд, - каже адвокат матері вбитого Ігор Солімчук. 

За його словами, потерпілі вимагають для обвинуваченого максимальний строк. 

- Я погоджуюся з тим. Якщо нормальний поліцейський, який пройшов всі перевірки, в тому числі психіатра, взяв табельну зброю, і пішов вбивати людей, то така людина не має повертатись у суспільство. Тому що не виключено, що завтра він знову візьме зброю, і ще когось позбавить життя, - говорить адвокат. 

За скоєне максимально обвинуваченому загрожує довічне ув'язнення. 

Додамо, що наступне засідання відбудеться 24 серпня. 

 

Читайте також