Вбивцю односельчанина засудили на 12 років (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Унаслідок конфлікту третього лютого цьогоріч власник будинку вдарив ножем свого гостя, від чого той помер. Відповідно до вироку суду за вчинений злочин зловмисника позбавили волі на 12 років.

До поліції п’ятого лютого повідомив 60-річний житель Здолбунова, що його 52-річний брат ще п’ять днів тому пішов із дому і до цього часу не повернувся. Чоловік одразу запідозрив недобре, хоча брат і раніше міг не ночувати вдома, утім не так довго.

Оперативники Здолбунівського відділення поліції з’ясували, що шукати безвісти зниклого варто у 54-річного місцевого жителя. Навідавшись до його господарства, поліцейські у приміщенні літньої кухні виявили тіло розшукуваного без ознак життя.

Власник оселі зізнався правоохоронцям, що того дня до нього прийшов напідпитку 52-річний знайомий здолбунівчанин і попросився переночувати, що траплялося уже неодноразово. Господар погодився, а сам у цей час продовжив розпивати спиртні напої зі своєю знайомою. Коли жінка пішла, між чоловіками виникла сварка, яка переросла у штовханину. У ході сутички 54-річний чоловік побив гостя, вдарив кухонним ножем у ділянку шиї та залишив потерпілого без надання допомоги. 

Відповідно до результатів судово-медичної експертизи смерть чоловіка настала внаслідок масивної крововтрати, зовнішньої та внутрішньої грудної кровотечі спричиненої проникаючим колото-різаним пораненням з ушкодженням підключеної артерії.

«Зловмисника одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — повідомив начальник слідчого відділу Здолбунівського відділення поліції Іван Яковчук. — Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства та взяли під варту. Зібравши достатньо доказів вини здолбунівчанина кримінальне провадження слідчі скерували до суду з обвинувальним актом».

На засіданні чоловік свою вину визнав частково та запевняв, що не мав наміру позбавляти того життя.

Обтяжуючою покарання обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння, пом’якшуючих – не встановлено. Крім того, суд врахував, що підозрюваний і раніше притягався до кримінальної відповідальності за умисне заподіяння смерті іншій людині та за умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Тож за принципової позиції Здолбунівської місцевої прокуратури, суд визнав здолбунівчанина винним у вчиненні умисного вбивства та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також